ZANIMLJIVOST IZ BIOGRADA: KRAVA OTELILA TELE TEŠKO SAMO 13,6 KILOGRAMA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

ZANIMLJIVOST IZ BIOGRADA: KRAVA OTELILA TELE TEŠKO SAMO 13,6 KILOGRAMA

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.09.2021.

U štali Špira Parovića u selu Biogradu krava je otelila tele teško samo 13,6 kilograma.Ovaj neobičan događaj iznenadio je mještane, ali i veterinare.

Krava se otelila dva mjeseca prije termina za teljenje. Minijaturna prinova u štali Parovića za sada je živa i zdrava, a veterinari se nadaju da će sve biti u redu.

Veterinar Nebojša Bjelica kaže da u svojoj praksi nije imao ovakav slučaj. Dodaje da je bitno da tele ne odbija mlijeko i očekuje da će ova neobičan događaj imati srećan epilog.

Naglašava da je težina novorođenog teleta približno 10% mase odrasle krave, što znači da bi minimalna težina trebalo da bude oko 30 kilograma.

Šestočlana porodica Parović iz Biograda poznata je po marljivosti. U štali imaju devet krava i zanimljivo je da mlijeko ne prodaju, nego proizvode kvalitetan sir i kajmak. Poznati su i proizvođači rakije šljivovice.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: