Android 14 donosi poboljšan rad baterije, a evo šta će još biti novo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Android 14 donosi poboljšan rad baterije, a evo šta će još biti novo

Izvor: Nezavisne | Datum:04.04.2023.

Android je mobilni operativni sistem, koji je najpopularniji na svijetu s obzirom na broj korisnika, a uskoro dobija novu verziju.

 
Google planira da narednu verziju svog operativnog sistema za mobilne telefone, Android 14, predstavi 10. maja. Nova verzija platforme bi trebalo da ima poboljšanja u segmentu performansi i baterije, bezbjednosti i privatnosti.

Trenutno, Android 14 je u fazi testiranja a razvojnoj beti pristup imaju samo insajderi. Moguće je da funkcije koje ćemo navesti ispod ne budu dostupne u krajnjoj varijanti Androida 14, ali evo na čemu Gogole trenutno radi.

Poboljšan rad baterije – Google radi na kontroli potrošnje baterije na Androidu, pa će tako biti izmijenjeni načini na koje sistem kontroliše zadatke koji se obavljaju u pozadini, kao i preuzimanje i slanje podataka. Tu je i opcija koja provjerava koliko vremena je korisnik proveo pred ekranom od prethodnog punjenja baterije, piše Techrunch.

Poboljšana podrška za velike ekrane – Postojaće više i bolje optimizovanih aplikacije koje će moći da rade i na standardnim telefonima, preklopnim uređajima i tabletima.

Bolja bezbjednost – Android 14 neće dozvoliti instaliranje starijih aplikacija, koje su kreirane za Android 5.1 ili ranije verzije softvera. Postojaće i bolja podrška za otključavanje uređaja biometrijskim metodama.

Blokiranje pristupa fotografijama i videu – Android već ima opciju kojom aplikacijama možete da blokirate pristup svim fotografijama i video snimcima, a Android 14 će imati opciju koja će omogućavati pristup pojedinim datotekama.

Tu su i opcije prebacivanja na veće fontove koji idu do 200% (Android 13 je nudio opciju za povećavanje fontova do 130%), kao i mogućnost aktiviranja svjetleće kamere ili ekrana kada pristižu nova obaveštenja.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: