Kako da jaja ne pucaju tokom kuvanja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Kako da jaja ne pucaju tokom kuvanja

Izvor: Nezavisne | Datum:05.04.2023.

Da bi se jajima moglo kucati, da farba ne bi prodrla unutra i da bi bila uspješno obojena i ukrašena, ljuska treba da bude potpuno neoštećena, zato iskusne domaćice koriste trikove u kuhinji.

 
Postoji nekoliko savjeta koje treba pratiti, a uspjeh sigurno neće izostati te ćete na svoju trpezu za predstojeći praznik iznijeti cijela, lijepo obojena jaja.

Pazite na temperaturu i prostor u šerpi
Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mjesta za plutanje u vodi.

Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati dok voda ključa i veća je vjerovatnoća da će popucati.

Dobar način da to izbjegnete jeste da stavite manje jaja, miješate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-30 minuta.

Staro dobro sirće
Pored toga što je odlično za dezinfekciju i brojne kućne trikove, iskusne domaćice znaju da je kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu.

Bake nas savjetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno - kašika sirćeta i prstohvat soli, prenosi Krstarica.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: