PATRICIJA PRIMILA PRAVOSLAVLJE PA POSTALA PRVA SNAJKA IZ AFRIKE U ČAČKU | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

PATRICIJA PRIMILA PRAVOSLAVLJE PA POSTALA PRVA SNAJKA IZ AFRIKE U ČAČKU

Izvor: Herceg RTV | Datum:09.02.2024.

Beogradski dnevni list ALO objavio je zanimljivu priču o Nevesinjcu Miliji Radojičiću i njegovoj izabranici Patriciji Kaundi iz Zambije.

Nevesinjac i Afrikanka žive u skladnom braku u Čačku i izazivaju pažnju sugrađana i medija.

 

 

Afrikanka Patricija Kaunda Radojičić (23) zbog ljubavi prešla čak 9.614 kilometara pronašla je muža u Srbiji i otpočela nov život.

LJubav prožima naše živote. To je neophodan deo našeg svakodnevnog razmišljanja i osjećaja. U svakoj kulturi ljubav poprima različite oblike, ali ona je uvek, na ovaj ili onaj način, sastavni deo života i najveća pokretačka snaga u ljudskim životima.

Patricija Kaunda Radojičić dolazi iz daleke Zambije, udata je za Hercegovca Miliju Radojičića i zajedno žive u Čačku. Oni su za ALO! govorili o ljubavi, vjeri koja ih je spojila, ali i srpskom gostoprismtvu i tradiciji.

Par se upoznao onlajn na jednom sajtu za upoznavanje, a Hercegovac Milija priznaje da je ona ta koja je načinila prvi korak. Veza na daljinu im je teško pala, ali od drugog sastanka u julu 2022. godine kadu su rekli sudbonosno "DA", postali su nerazdvojni.

 

 

Srpska snajka o našoj zemlji ima samo pozitivne utiske. Ipak, najjači utisak na nju je ostavila domaća hrana - potpuno drugačija od one koja se jede u Africi.

- Sviđa mi se Čačak, ovde ima dobrih i porodični ljudi i volim da pričam s komšijama. LJubazni su i pomažu, pozdravljaju me i često žele da se fotografišu sa mnom. Moj omiljeni specijalitet su punjene paprike i sarma, naravno. Sarmu znam da spremam jer me je baka Radmila tome naučila - kaže kroz smeh i dodaje da je tek tada položila test kao prava srpska snajka.

Patricija je bila pripadnica protestantske crkve, a 19. novembra je prešla u pravoslavlje i krstila se u Čačaku u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.

- Krštenje mi mnogo znači jer je veoma važno i verujem da svi hrišćani moraju biti kršteni kao što je kršten Isus Hrist. Kada mi je sveštenik sipao vodu na glavu osećala sam se tako smireno, celo telo mi je obuzeo mir i znala sam da činim pravu stvar- kaže Patricija.

Milija ističe da se trudio da joj na najlepši način predstavi naše kulturno - istorijsko nasleđe.

- Meni je bilo izuzetno važno, da se naš vrednosni sistem poklapa. Bitna nam je porodica, vera i duhovnost, kada smo se oko toga usaglasili mogli smo da planiramo zajedničku budućnost - kaže Milija i dodaje da su zajedno obišli manastir Žiču, ali i mnoge svetinje u Ovčarsko- kablarskoj klisuri kao i Čačku gde idu na službu svake nedelje.

Patriciji se posebno dopada srpska muzika, a voli i da peva pa su njeni snimici na društvenim mrežama oduševili naciju.

- Dopadaju mi se pesme Danice Crnogorčević, a volim da pevam "Veseli se, srpski rode". Posebnu emotivnu vrednost imaju pesme o Kosovu i Metohiji i jasno mi je šta one predstavljaju za srpski identitet. Dopada mi se i vranjsko kolo. Učim i da igram, a muž mi pokazuje neke korake - kaže ona.

Na pitanje kako će proslaviti Dan zaljubljenih, Milija se našalio da je za njih 14. februar Sveti Trifun, a ljubav slave svakog dana.

 


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: