Gacko ispratilo mališane sa Kosova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko ispratilo mališane sa Kosova

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:29.08.2016.

Protekle sedmice Gacko je ugostilo 49 mališana iz OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice i OŠ “Veljko Dugošević“ iz Raniluga sa Kosova i Metohije.

Sedmodnevno druženje krunisano je zajedničkom priredbom u Domu kulture pod nazivom“Djeca Gacka – djeci Kosovske Kamenice i Raniluga“.

„I mi u Gacku i Hercegovini smo se mnogo puta borili za život i opstanak,pa smo evo danas u prilici da vas ugostimo.Nadamo se da će i za Kosovo i Metohiju doći bolji dani“ – rekao je u ime domaćina načelnik opštine Gacko Milan Radmilović. „Ovo nije kraj,već početak jednog finog druženja i prijateljstva“ – istakao je načlnik Radmilović.

U ime nastavničkog vijeća, kolektiva, roditelja i djece sa Kosova i Metohije domaćinima se zahvalila direktorica Osnovne škole „Desanka Maksimović „,Jadranka Vasić.

Ona se posebno zahvalila porodicama koje su ugostile djecu sa Kosova i naglasila da je to bio pravi seminar kako to treba raditi.

Da sedmodnevni boravak mališana prođe u najboljem redu pobrinuli su se, pored domaćina, Opštine Gacko i KUD “Zelengora” Gacko,preduzeće R i TE Gacko,kao i sindikalna organizacija ovog kolektiva i na sinošnjoj priredbi tim povodom gosti sa Kosova uručili su im prigodne skromne poklone i zahvalnice.

Program priredbe osmišljen je zajednički ,a u ime domaćina nastpila je ženska pjevačka grupa,pjesnik Sreten Vidaković,te članovi KUD“Zelengora „iz Gacka.

Gosti sa Kosova takođe su pripremili pjesme i recitacije.

Treći put zaredom Gacko se pokazalo kao odličan domaćin. Mališani sa Kosova u proteklih sedam dana imali su priliku da upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti Gacka i Hercegovine.Načelnik opštine obezjedio je za sve mališane poklon pakete u vidu školskog pribora i torbi.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: