UDPB „Nasljeđe“: Predavanja i projekcije filmova u okviru kampanje „Heroji Republike Srpske“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UDPB „Nasljeđe“: Predavanja i projekcije filmova u okviru kampanje „Heroji Republike Srpske“

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.09.2017.

U okviru kampanje „Heroji Republike Srpske“ i projekta „Kultura sjećanja – Svjedok istine“ od sutra do 27. septembra UDPB „Nasljeđe“ organizuje predavanja i projekcije filmova.

U Muzeju Hercegovine sutra će, sa početkom od 19 časova biti održano predavanje pod nazivom „Nastanak i identitet Republike Srpske“, a predavači su: Boris Radaković, Dragoslav Ilić i Predrag Lozo.

 U Kulturnom centru će biti prikazana i tri dokumentarana filma iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

U utorak, 19. septembra planirana je projekcija filma „Mjesto zločina“, autora Milovana Pandurevića, iz 2007. godine, Srna, RTRS.

Za sedam dana, u utorak, 26. septembra biće prikazan film „Bitka za odbranu Hercegovine“, autora Nebojša Kolak, iz 2015. godine, kao i u srijedu, 27. septembra „Spomenko na vječnoj straži“, autora Mile Savića, iz 2016. godine.

Projekcije filmova počinju u 20 časova u Galeriji Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

Kampanja i projekat je podržan od strane grada Trebinja, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije (Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu) i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Kulturnim centrom Trebinje.

Poslije Trebinja, aktivnosti očuvanja i njegovanja lika i djela srpskog borca, poginulih boraca i tekovina odbrambeno – otadžbinskog rata nastaviće se u Bijeljini, Doboju, Nevesinju, Banja Luci i Prijedoru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: