''Radost Vaskrsa''– Velika vaskršnja akcija Fondacije ''Sveti Vukašin'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

''Radost Vaskrsa''– Velika vaskršnja akcija Fondacije ''Sveti Vukašin''

Izvor: radio Trebinje | Datum:26.04.2024.

Fondacija „Sveti Vukašin“ i ove godine će, povodom Vaskršnjih praznika, socijalno ugroženim kategorijama iz našeg grada podijeliti vaskršnje pakete.

U okviru akcije „Radost Vaskrsa“, koja se već tradicionalno održava petu godinu zaredom, biće podijeljeno 100 paketa.

Akcija traje do Velikog petka, do kada se pomoć u novčanim sredstvima, hrani i drugim proizvodima, koji su neophodni za prazničnu trpezu, prikuplja.

Prema riječima Siniše Došla, iz Fondacije „Sveti Vukašin“, u akciji mogu da učestvuju svi dobri ljudi, koji žele da uljepšaju praznike ovim kategorijama.

„Ove godine smo odlučili da obradujemo 100 porodica. Imamo već ustaljen šablon kako to radimo. Ovo je peta godina kako uspješno provodimo ovu akciju. Prikupljaju se novčana sredstva ali i proizvodi koji se nađu na svečanoj trpezi. Paketi sadrže vaskršnja jaja, proizvode koji su karakteristični za svečanu trpezu, suhomesnati proizvodi, kiflice, pite, kolači. U paket idu i namirnice koje mogu da se koriste i poslije“, kaže Došlo.

Građani mogu da daju svoj doprinos, da se jave putem društvenih mreža ili pomoć donesu u eparhijski dom. Novčana sredstva mogu da se uplate na žiro račune koji su ispisani na društvenim mrežama fondacije i na portalima.

„Pakovanje kreće na Veliki petak tako da bi trebalo sve da se donese do tog dana. Važno je da kažemo da oni koji se odluče da donesu spremljenu hranu, pite, kolače i slično da to učine baš na Veliki petak, do 12 časova, kako bi ti proizvodi bili svježi na svečanoj trpezi“, kaže on.

Ova akcija će biti provedena i u ostalim opštinama Istočne Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: