Umjetnici iz Sibira dolaze u Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Umjetnici iz Sibira dolaze u Srpsku

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:05.09.2017.

Grupa umjetnika iz Sibira u okviru projekta "Bogatol-Sibir-Balkan" gostuje u Beogradu, a narednih dana će svoje pozorišno, muzičko i likovno umijeće predstaviti i Republici Srpskoj.

Beograd:"Bogatol-Sibir-Balkan" - Foto: SRNA

"Cilj projekta je da se srpskom narodu predstavi ruska kultura, da ih upoznamo o tome kako žive ljudi u dalekom Sibiru", kaže rukovodilac projekta Tatjana Kadačnikova.

U projektu učestvuju umjetnici-amateri pozorišta "Skena" i djeca - članovi pozorišta "Globus".

Program ovih umjetnika sastoji se od predstava koje su rađene po tekstu Antona Pavloviča Čehova i Branislava Nušića, zatim dječijih predstava, nastupa sa gitarom i ruskim pjesmama, te recitacija. Biće izložene slike i fotografije koje predstavljaju pejzaže Sibira i Bajkala, te slike o pravoslavlju.

Dječijim programom u Ruskoj školi u Beogradu, ova grupa umjetnika iz Sibira juče je ponovo krenula na turneju po Balkanu, gdje je prije dvije godine realizovala projekat "Balkanu s ljubavlju iz Sibira", a tada su posjetili Beograd, Bijeljinu i Višegrad.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: