Najava: Književno veče Blagote Koprivice i Mirka Šipovca | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Književno veče Blagote Koprivice i Mirka Šipovca

Izvor: Slobodna Hercegovina | Datum:19.10.2017.

U organizaciji Biblioteke „Sveti Justin Ćelijski“ i Udruženja književnika Republike Srpske – Podružnica Trebinje, u nedjelju, 22.10.2017. godine u 19:30 časova, u biblioteci Eparhijskog doma, održaće se Književno veče na kome će se predstaviti knjige Blagote Koprivice i Mirka Šipovca, obojice iz Nikšića.

Blagota Koprivica se i prije predstavljao trebinjskoj publici, te se i ovog puta predstavlja kao pjesnik sa svojom zbirkom poezije „Pojilišta“.

Mirko Šipovac je više od trideset godina radio u Mostaru kao nastavnik i profesor mašinske grupe predmeta, direktor srednje škole i prosvjetni savjetnik u Međuopštinskom prosvjetno-pedagoškom zavodu. Napisao je deset udžbenika za srednje škole iz oblasti mašinstva i objavio više od trideset stručnih radova.

Početkom avgusta 1992. godine zatvoren je, zajedno sa suprugom, od strane HOS-a u Mostaru i odveden u logor „Dretelj“ kod Čapljine.

Nakon razmjene, odlazi u Crnu Goru, gdje i danas živi. Sa knjigom „Ispovijest dreteljskog zatvorenika“ opisuje doživljene logoraške dane.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: