Nevesinje: Uspješna saradnja sa UNDP | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Nevesinje: Uspješna saradnja sa UNDP

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:16.02.2017.

U okviru aktivnosti na Projektu integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP ) u BiH, juče je u kabinetu načelnika opštine Nevesinje održan konsultativni sastanak sa predstavnicom projekta Mirelom Suton Vilijams iz regionalnog ureda u Mostaru.

Na sastanku su prezentovane dosadašnje aktivnosti koje je Opština imala u ILDP projektu u vezi sa metodologijom sprovođenja Strategije razvoja. Konstatovano je da je Opština Nevesinje veoma uspješna u implementaciji ILDP projekta i utvrđena mogućnost dalje saradnje sa UNDP-om na ovom projektu.

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivne ocjene i dao punu podršku projektu sa željom postizanja još boljih rezultata od postojećih.

"Pored opštinskog Odsjeka za upravljanje razvojem za efikasniju implementaciju lokalne razvojne strategije ključnu ulogu će imati načelnici odjeljenja, mladi i sposobni ljudi u koje imam puno povjerenje" - rekao je Avdalović.

Pored podrške procesima planiranja razvoja, ILDP podržava efikasnu implementaciju lokalnih razvojnih strategija putem jačanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave u sprovođenju politika i transformaciji lokalnih prioriteta u konkretne razvojne inicijative.

Partneri u projektu su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Federalno ministarstvo pravde, te oba saveza opština i gradova, dok ukupan broj direktnih korisnika čini 40 jedinica lokalne samouprave i njihove lokalne zajednice.

Cilj projekta je da podrži dalju konsolidaciju sistema strateškog planiranja na lokalnom nivou u BiH putem jačanja procesa integrisanja lokalnih strateških planova u strateške i finansijske okvire i planove viših nivoa vlasti.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: