Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:11.02.2017.

Srbija i BiH dogovorile su zajedničko održavanje 11 od ukupno 13 mostova koji se nalaze između dvije zemlje, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

Most na Drini, Bratunac - Ljubovija - Foto: SRNA

On je naveo da je dogovoreno da Srbija održava šest mostova na Drini, a BiH će održavati dva mosta preko Save i tri preko Uvca.

"U poslednjih 20 i više godina o tim mostovima niko nije sistemski vodio računa, sada smo postigli dogovor o održavanju tih mostova koji povezuju naše dve države", rekao je Poledica za Tanjug.

On je naveo da je juče održan zvaničan sastanak delegacija Srbije i BiH, čija je tema bilo održavanje mostova između dvije države.

Poledica je podsjetio na to da se zajednički gradi most preko Drine Ljubovija-Bratunac i da je u planu uspostavljanje zajedničkog graničnog prelaza u Bratuncu.

Prema njegovim riječima, zajednički granični prelaz značiće pojednostavljenje procedure prelaska i smanjenje zadržavanja robe i putnika pošto će granične službe obje zemlje biti pod jednim krovom.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: