Opština Foča: Za zapošljavanje pola miliona maraka | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Opština Foča: Za zapošljavanje pola miliona maraka

Izvor: Radio Foča | Datum:01.08.2017.

Posredstvom Zavoda za zapošljavanje i Opštine, u ovoj godini će za zapošljavanje radnika i sticanje pripravničkog staža, u Foči biti izdvojeno 527.200 KM.

Za zapošljavanje pola miliona maraka

Po programu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, za finansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja 32 lica iz kategorije djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI biće izdvojeno 154.000 KM.

Po programu zapošljavanja lica starijih od 50 godina biće finansirano samozapošljavanje 11 lica i za te namjene izdvojiće se 44.000 KM, dok će sedam nezaposlenih iz socijalnih kategorija, dobiti 35.000 KM.

Za finansiranje pripravničkog staža za četvoro djece poginulih boraca i 11 pripravnika iz drugih kategorija, biće izdvojene 104.208 KM.

Treba dodati i podatak da Opština Foča, kao podsticaj zapošljavanju, sa 190.000 KM finansira pripravnički staž za 29 mladih sa visokom školskom spremom.

Kada se sva ova izdvajanja saberu, dobijemo podatak da će u ovoj godini za zapošljavanje u Foči biti izdvojeno 527.200 KM i da će radno mjesto ili pripravnički staž obezbijediti 94 nezaposlena lica, saopšteno je iz Opštine Foča.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: