Susret delegacija Banje Luke i Trebinja: Dogovorena konkretna saradnja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Susret delegacija Banje Luke i Trebinja: Dogovorena konkretna saradnja

Izvor: Grad Banja Luka | Foto: Grad Banja Luka | Datum:22.02.2018.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, sa saradnicima, razgovarao je danas sa delegacijom Grada Trebinja, koju je predvodio gradonačelnik Luka Petrović - o nastavku i proširenju saradnje između dva grada.

Kako je naveo gradonačelnik Radojičić, nadležna odjeljenja i javne ustanove i preduzeća nastaviće sarađivati, jer i sa jedne i sa druge strane - ima dosta toga što se može preuzeti ili nastaviti kao zajednički posao u budućem periodu.

-Tokom veoma korisnog sastanka, razgovarali smo o nizu iskustava svih gradskih službi i odjeljenja, kao i javnih ustanova i preduzeća, i čuli smo mnogo lijepih iskustava iz Trebinja iz oblasti turizma, razvoja poljoprivrede i sela, promocije i razvoja grada, te urbanizma. O svemu tome smo pojedinačno razgovarali  - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Dvojica gradonačelnika su saglasni da se ojača komunikacija i uspostavi čvršća saradnja između dva grada, i u tom smislu postignuti su i konkretni dogovori. Tako će Banja Luka dobiti jedan svoj dan u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta, a Trebinje svoj dan u okviru jedne od banjalučkih kulturnih manifestacija što će naknadno biti precizirano.

Jedan od dogovora sa današnjeg sastanaka, jeste da se u Banjoj Luci u narednom periodu otvori Hercegovačka kuća sa ponudom domaćih hercegovačkih proizvoda. 

-Grad Banja Luka nam je izašao u susret i ponudio prostor za Hercegovačku kuću. Očekujem da bi u narednih 60 dana u Banjoj Luci mogla da bude i otvorena. Vjerujem da će to biti jedan od dodatnih sadržaja kako za građane Banje Luke, tako i za turiste – rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Petrović je zahvalio gradonačelniku Banje Luke, koji je upriličio sastanak tokom kojeg su, kako je rekao, otvorili važne teme razgovora.

-Želimo da komunikacijom između gradova izbrišemo granice sjevera i juga, istoka i zapada, i da se osjeti stabilnost i u jednom i u drugom kraju Republike Srpske. Mislimo da Trebinje, iako mali po svojoj brojnosti, ima veoma važnih sadražaja koje može da ukrsti sa Banjom Lukom i u tom cilju smo razmijenili iskustva. Želimo da unificiramo neke stvari, da napravimo programe koji su slični ili isti, a sve na doborbit ova dva grada. Na isti način, mogu da komuniciraju i druge lokalne zajednice, a cilju boljih uslova života građana – zaključio je Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: