Konferencija mladih Crvenog krsta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Konferencija mladih Crvenog krsta

Izvor: Srna | Datum:04.03.2018.

Na Palama je juče održana 17. konferencija mladih Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj je bilo riječi o realizovanim aktivnostima u prošloj godini i planovima za naredni period.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da je da je riječ o konferenciji radno-zabavnog karaktera koja pomaže mladima da naprave svoj program rada i sprovedu ga u sredinama u kojima djeluje Crveni krst, kao i da izraze svoje želje.

"Mi smo organizacija koja radi isključivo sa volonterima. Mladi volonteri dali su veliki doprinos u svim akcijama i jako su hrabri", rekao je Mihajlović novinarima na Palama.

On je istakao da društvo u cjelini treba da radi sa mladim ljudima i da im pruži podršku.

"To se odnosi na zdrav stil života, borbu protiv narkomanije, pušenja, alkoholizma i svih poroka koji prijete njihovom zdravlju, kao i prevenciju polno prenosivih bolesti", rekao je Mihajlović.

Predsjednik Konferencije mladih Crvenog krsta Srpske Snježana Tomić rekla je da se ova konferencija održava svake godine i da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti, kojom žele da ukažu na određene probleme, te da razgovaraju o realizovanim aktivnostima iz prethodne godine.

Na Konferenciji mladih Crvenog krsta Republike Srpske na Palama učestvovalo je 29 članova i osam gostiju iz devet regija Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: