Nevesinje: Konačna lista opštinskih stipendista | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Konačna lista opštinskih stipendista

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:08.03.2018.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović donio je konačnu Odluku o dodjeli studentskih stipendija za školsku 2017/2018. godinu prema kojoj će 151 redovni student državnih visokoškolskih ustanova biti stipendiran iz opštinskog budžeta. Visina stipendije iznosi 100 KM, a đaci generacije primaće po 150 KM.

Pojedinačne ugovore o dodjeli studentskih stipendija zaključiće svi studenti koji se nalaze na konačnoj listi, o čemu će biti naknadno obaviješteni.

Na Preliminarnoj listi koju je utvrdila Komisija za dodjelu studentskih stipendija nalazilo se 178 kandidata .

Djeca poginulih boraca Otadžbinskog rata, djeca bez roditeljskog staranja, studenti sa posebnim potrebama i učenici generacije nisu rangirani sa ostalim kandidatima, pošto je bilo dovoljno da prilože potvrdu o upisu u parni semestar.

Pošto je određeni broj studenata ostvario pravo na stipendiranje iz drugih izvora, prema Pravilniku o stipendiranju bili su dužni da se odreknu jednog izvora. Tako je konačna lista svedena na 151 studenta koji u potpunosti ispunjavaju uslove za opštinsku stipendiju.

Budžetom opštine Nevesinje za 2018. godinu planirano je da se za stipendiranje izdvoji 170.000 KM.

Konačna lista stipendista može se pogledati na sajtu Opštine Nevesinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: