Opština Gacko potpisala Sporazum o uspostavi Adresnog registra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Gacko potpisala Sporazum o uspostavi Adresnog registra

Izvor: Opština Gacko | Datum:09.03.2018.

Sporazum o uspostavljanju adresnog registra za područje opštine Gacko potpisali su načelnik opštine Milan Radmilović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Bosiljka Predragović i direktor projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u BiH“ – (CILAP), Anđa Zimić.

Svrha sporazuma je saradnja između Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, CILAP projekta i opštine Gacko u oblasti uspostave adresnog registra na području opštine Gacko i Republike Srpske.

CILAP projekat Geodetske uprave Švedske obezbijediće softver, njegovu instalaciju, obuku korisnika za uspostavu i vođenje adresnog registra u Republici Srpskoj, računarsku i komunikacionu opremu i linkove za potrebe centralnog i lokalnog adresnog registra, te održavanje softvera za adresni registar u prvoj godini implementacije.

Sporazum je zaključen na period od tri godine, a Gacko je jedna od 36 opština i gradova u kojima se provodi projekat Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: