Opština Nevesinje aktivirala servis za prijavu komunalnih problema | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Nevesinje aktivirala servis za prijavu komunalnih problema

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.03.2018.

Opština Nevesinje aktivirala je platformu „ePatrola – vaše gradsko oko“ za prijavu, pregled i upravljanje komunalnim problemima. Ova usluga omogućuje građanima da putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta uslikaju određeni problem i da o tome obavijeste opštinsku upravu koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Siniša Bratić kaže da sistem omogućava jednostavnu interakciju između građana i lokalne administracije. Prema njegovim riječima nadležna služba putem elektronske pošte informiše građane o preduzetim radnjama, a sam sistem generiše pojedinačne izvještaje tako da se u svakom trenutku može vidjeti šta je učinjeno na otklanjanju komunalnih problema u opštini.

Internet stranica www.epatrola.com prilagođena je za korištenje na mobilnom telefonu i prijava je jednostavna. Aplikacija će uskoro biti postavljena i na zvaničnu internet stanicu opštine Nevesinje (www.opstinanevesinje.rs.ba).

Da ovaj sistem efikasno funkcioniše pokazuje i primjer uklanjanja oštećenog autobuskog stajališta u Žiljevu. Nakon prijave upućene ePatroli preduzeće „Nevesinjeputevi“ je vrlo brzo riješilo problem.

U opštini Nevesinje očekuju da će novi servis naići na dobar prijem kod građana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: