Gatački gimnazijalci najbolji u regiji u poznavanju istorije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gatački gimnazijalci najbolji u regiji u poznavanju istorije

Izvor: Radio Gacko | Datum:11.03.2018.

Učenice gimnazije iz SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko ostvarile su najbolje rezultate na Regionalnom takmičenju iz istorije koje je juče održanu u Gacku. Takmičili su se učenici četvrtih razreda gimnazije iz istočnohercegovačke regije.

Najbolje rezultate u poznavanju istorije na temu „Prvi svjetski rat“ i „Uloga Srpske pravoslavne crkve u Prvom svjetskom ratu“ ostvarila je Olga Lažetić sa osvojenih svih stotinu poena.Drugo i treće mjesto pripalo je učenicama Nataši Radmilović i Slavici Marković, takođe iz SŠC „Pero Slijepčević“.

Zadovoljstvo uspjehom gimnazijalki nije krio profesor istorije Dragan Lažetić uz čije mentorstvo već petnaestak godina učenici postižu briljantne rezultate i na republičkim takmičenjima.

Ove tri učenice su stekle pravo učešća na Republičkom takmičenju koje će se održati, najvjerovatnije, 21.aprila u Banja Luci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: