Nevesinje: Opštinska takmičenja za osnovce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Opštinska takmičenja za osnovce

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:11.03.2018.

U Osnovnoj školi „Risto Proroković“u Nevesinju juče su održana opštinska takmičenja iz srpskog jezika i fizike.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Srpski jezik (8. razred):

Elena Golijanin
Snježana Stajić
Marijana Ivanišević
Fizika (8. razred)
1. Marija Šipovac 
2. Vladimir Zečević
3. Igor Tamindžija 
3. Đorđe Gušić

Fizika (9. razred)

Nataša Savić
Blagoje Milošević
Marina Todorović

Direktorica škole Mara Šaran kaže da je u OŠ Risto Proroković“ stigla lijepa vijest iz Republičkog pedagoškog zavoda u kojoj je potvrđeno da će nevesinjska škola na predstojećem regionalnom takmičenju iz matematike imati čak devet predstavnika. Osim Elene Golijanin, Marije Šipovac i Nataše Savić koje su osvojile prva mjesta na opštinskom takmičenju, nakon upoređivanja rezultata sa drugim školama u regiji poziv za regionalno takmičenje dobili su i Marina Todorović, Kosta Soldo, Vukan Avdalović, Anja Pašajlić, Nemanja Vučić i Ivana Lazović.

U Trebinju je juče održano i  regionalno takmičenje iz francuskog jezika za učenike osmih razreda. Nevesinjsku školu su predstavljali Anita Bjelogrlić, Vesna Đerić i Nikola Lozo. Nisu izborili mjesta koja garantuju prolaz na republičko takmičenje, ali su ipak zadovoljni učešćem.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: