Nepokretni Fočak dobiće ortopedsko pomagalo i respirator | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nepokretni Fočak dobiće ortopedsko pomagalo i respirator

Izvor: Glas Srpske | Datum:13.03.2018.

Aleksandar Milutinović (38) iz Foče, koji je dvije decenije nepokretan i bez sposobnosti govora, konačno će dobiti ortopedsko pomagalo za vertikalizaciju i respirator koji će olakšati život njemu, ali i njegovoj majci Milanki koja svakodnevno brine o sinu.

Aleksandrovi sugrađani su u okviru nedavne humanitarne akcije, koju je pokrenuo fočanski Centar za socijalni rad, prikupili 2.000 maraka, a 6.000 maraka za ove namjene je donirala ministarka porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović.

- Posebno mi je drago da smo se ispred ministarstva i Vlade RS uključili u ovu akciju, pored lokalne zajednice i Centra za socijalni rad, i ova sredstva će uz ranije prikupljena biti dovoljna da se nabave pomagala koja će mu olakšati život. Poznajem ovu porodicu i znam koliko je ljubavi i požrtvovanja uloženo - rekla je Davidovićeva.

Aleksandar je nepokretan od 18. godine, kada je nesrećnim slučajem teško ranjen u glavu. Roditelji ne smiju više da koriste stajalicu-dubak jer je otežao, pa bi moglo doći do krivljenja kičme. Milanka je presrećna zbog toga što je cijela RS stala uz njih.

- Nikada nisam insistirala na pomoći i danas samo mogu da kažem hvala svima - kaže Milanka.

Zahvalnost resornom ministarstvu iskazali su i iz fočanskog Centra za socijalni rad i najavili saradnju i na budućim projektima i humanitarnim akcijama.

Davidovićeva je juče uručila i pomoć od 4.800 maraka fočanskoj organizaciji Crvenog krsta, zahvaljujući čemu će biti obezbijeđena pomoć socijalno ugroženim porodicama.

- Prošle godine upućen nam je zahtjev od fočanskog udruženja "Tračak nade" kojem je neophodna nabavka vozila za njegove štićenike. Lani smo izdvojili deset hiljada, a narednih dana izdvojićemo još toliko kako bi bilo obezbijeđeno 20.000 maraka, koliko je neophodno - naglasila je Davidovićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: