Vlada Srpske obustavlja aktivnosti za nabavku radara i bezbjednosnih kamera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada Srpske obustavlja aktivnosti za nabavku radara i bezbjednosnih kamera

Izvor: RTRS | Datum:15.03.2018.

U cilju postizanja bezbjednosnih efekata definisanih ovim projektom, nabavka navedenih uređaja i opreme biće provedena u skladu sa rezultatima analize koja bi trebalo da pokaže koji model finansiranja je najisplativiji, navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da će, u skladu sa današnjim zaključkom Vlade,  zatražiti dodatnu analizu studije ekonomske opravdanosti, sa fokusom na model finansiranja koji bi trebaolo u potpunosti da definiše sve prednosti i rizike finansiranja projekta sopstvenim sredstvima ili putem javno-privatnog partnerstva.

Nakon toga, Vlada Republike Srpske će donijeti odluku o nastavku projekta i načinu finansiranja.

Studiju ekonomske opravdanosti je radila firma „HAVREKS“ d.o.o Banja Luka, od koje će biti traženo da uradi dodatnu i potpunu analizu.

U MUP-u Republike Srpske napominju da su prije godinu i po dana, kada su započeli sa ovim projektom, zatražili od Vlade Republike Srpske finansiranje sopstvenim sredstvima, ali, kako navode, u tom trenutku nije postajala takva mogućnost.

"S obzirom da je u ovoj godini postignuta finansijska stabilnost, nadamo se da će se iznaći sredstva u okviru budžeta za finansiranje ovog projekta koji je veoma bitan za MUP i Republiku Srpsku", navodi se u saopštnjeu MUP-a Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: