Nevesinje: Zavičajci poklonili knjige biblioteci | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Zavičajci poklonili knjige biblioteci

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.03.2018.

Narodna biblioteka Nevesinje bogatija je za nekoliko stotina novih naslova.

Posredstvom našeg zemljaka Aleksandra Gutića, Zavod za izdavanje udžbenika i nastavnih sredstava iz Beograda poklonio je nevesinjskoj biblioteci preko tri stotine novih knjiga, uglavnom naslova zastupljenih u srednjoškolskoj lektiri.

Takođe, legat od oko 250 knjiga Narodnoj biblioteci u Nevesinju poklonila je porodica prim. dr Danice Vučinić, Nevesinjke koja je svoj radni vijek provela u Sarajevu. Dr Vučinić je zavještanjem svoju ličnu biblioteku poklonila rodnom gradu kao gest ljubavi i poštovanja prema zavičaju.

Kako nam je rekao direktor ove ustanove Zoran Kisić, svaka donacija mnogo znači, a posebno što se jednim dijelom radi o knjigama srednjoškolske lektire koje su uvijek tražene.

Narodna biblioteka Nevesinje raspolaže sa 26 700 naslova, a broji oko 500 čitalaca, istakao je Kisić.

On je naglasio da je među čitaocima najviše školaraca, ali i značajan broj penzionera, dok je najmanje čitalaca srednje životne dobi.

Najtraženiji autori u prošloj godini, prema riječima Kisića, bili su Vanja Bulić, Dejan Stojiljković, Vesna Dedić Milojević, Ljiljana Habjanović Đurović kao i strani autori Ju Nesbe i Gijom Muso. Naši najmlađi čitaoci najviše traže Džeronima Stiltona, rekao je direktor nevesinjske biblioteke.

Nadamo se da će novi naslovi privući i nove čitaoce i da će naša biblioteka i dalje uspješno promovisati i njegovati ljubav prema čitanju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: