Pola vijeka Hidroelektrane 'Trebinje 1': Na literarni i likovni konkurs pristiglo 246 radova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pola vijeka Hidroelektrane 'Trebinje 1': Na literarni i likovni konkurs pristiglo 246 radova

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.03.2018.

Na literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola iz Trebinja, koji su, povodom pola vijeka Hidroelektrane „Trebinje 1“ raspisali Hidroelektrane na Trebišnjici i glavni medijski pokrovitelj Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje, pristiglo je ukupno 246 radova, od čega 188 likovnih i 58 literarnih.

Najviše radova poslali su učenici škole "Vuk Karadžić" - 108, 72 rada pristigla su iz škole "Jovan Jovanović Zmaj", 65  je radova iz škole „Sveti Vasilije Ostroški“, a zajednički likovni rad poslala su djeca sa posebnim potrebama našeg grada.

Tema literarnog konkursa, na kojem su mogli učestvovati učenici od šestog do devetog razreda bila je „Tebi što pojiš i hraniš- besmrtna ljepotice“, a likovnog – „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“, za učenike od prvog do šestog razreda.

Dospjele radove u narednim danima ocijeniće članovi literarne i likovne komisije, na čijem čelu su Novica Telebak, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Trebinje i urednik izdavačke djelatnosti Književne zajednice „Jovan Dučić“ Trebinje i mr Vladimir Kosić, redovni profesor na ALU Trebinje.

Hidroelektrane na Trebišnjici će nagraditi autore najboljih radova – za prva mjesta nagrada je laptop, za druga – tablet, dok će treća mjesta biti nagrađena kompletima školske lektire. HET će prigodno nagraditi i sve škole čiji su učenici učestvovali na konkursu.

Dodjela nagrada predviđena je u petak, 23. marta, u prostorijama Hidroelektrana na Trebišnjici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: