Počinje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj

Izvor: vladars.net | Datum:16.03.2018.

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske 12. godinu za redom, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, organizuje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj.

Timovi se mogu prijavljivati od 15. marta do 20. aprila 2018. godine putem sajta www.inovacija.org.

Kao i prošle godine, Ministarstvo nauke i tehnologije će u osam gradova Srpske organizovati promociju Takmičenja. 

Nagradni fond za takmičenje iznosi 38.000 KM, a kao i prethodne godine specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.


Cilj Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se, osim originalnosti, velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.
U Republici Srpskoj u prethodnih 11 godina kroz takmičenje je prošlo 273 tima u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala, od čega se u kategoriji realizovanih inovacija takmičilo 209 timova.

Nagrađeno je ukupno 86 timova u vrijednosti od 389.000 KM.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Više informacija može se naći na sajtu www.inovacija.org kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: