Trebišnjica ne prijeti priobalju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebišnjica ne prijeti priobalju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:16.03.2018.

Rijeka Trebišnjica još ne prijeti da zaplavi priobalje, a današnji protok je 115 metara  kubnih  u sekundi kroz grad, podaci su sa kojima raspolaže Javna ustanova „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje.

„Stanje posljednjih nekoliko dana je stabilno i nije alarmantno. U slučaju većih padavina i protoka krozu grad ekipe civilne zaštite su u stalnoj pripravnosti i spremne su odmah da reaguju“, ističe za Radio Trebinje direktor ove ustanove Stevan Bekan.

On podsjeća da građani sve infomacije mogu dobiti na besplatan broj 121, gdje mogu i prijaviti svoje probleme.

Za sada nije bilo prijava građana da su poplave zaprijetile pomoćnim objektima, kućama ili imanjima uz tok rijeke Trebišnjice nizvodno od grada.

Aleksandar Vujić, izvršni direktor za upravljanje sistemom Hidorelektrana na Trebišnjici navodi da se stanje akumulacija nije promjenilo zadnjih desetak dana, a kota Bilećkog jezera je 396,5 , dok je kota Goričkog jezera spuštena zbog najavljenih novih padavina.

„U narednih  četiri, pet dana najavljeno je oko 20 litara kiše dnevno, što nisu prevelike padavine.Spremni smo da prihvatimo i veće količine od za sada najavljenih. Maksimalnim angažovanjem HE Trebinje 1 i Dubrovnik imamo dobru proizvodnju. – navodi on.

Vujić kaže da u slučaju obilnijih padavina može biti i veći protok Trebišnjice kroz grad, ali opasnosti od poplava, za sada, nema.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: