Omiljeno izletište Fočaka dobilo rasvjetu: Pod Zabranu i u večernjim časovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Omiljeno izletište Fočaka dobilo rasvjetu: Pod Zabranu i u večernjim časovima

Izvor: Glas Srpske | Datum:17.03.2018.

Put do planinarskog doma Zabrana, omiljenog izletišta brojnih Fočaka, dobio je rasvjetu, zahvaljujući čemu će ljubitelji prirode i planinari moći i u večernjim časovima da uživaju u šetnji i rekreaciji.

Rasvjeta je postavljena u okviru projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH" koji realizuje grupa mladih u Foči, uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Osnovci i srednjoškolci prvi su se upustili u večernji pohod na Zabranu. Među njima su bili srednjoškolci Pavle Zelović i Marija Mališ, koji su i učesnici projekta.

- Sada je daleko bezbjednije i lakše da se prošeta i u večernjim satima do Zabrane jer je ovo izletište veoma lijepo i posjećeno. Pohod je bio vrlo interesantan, družili smo se u prirodi, zapaljena je i vatra i napravljena lijepa atmosfera - kaže Zelović.

Marija smatra da je ovaj projekat od velikog značaja za lokalnu zajednicu, prvenstveno mlade.

-  Sada je bezbjedniji odlazak do Zabrane i povratak, a mislim da će se sada više mladih okrenuti planinarenju, zdravom životu i boravku u prirodi - kaže Mališeva.

Sredstva u iznosu od 12.500 maraka za izgradnju i postavljanje rasvjete zajedno su obezbijedili  IOM, opština Foča i preduzeće "Siming trejd", a podršku realizaciji pružile su i ostale lokalne ustanove i preduzeća.

U okviru istog projekta uskoro će biti završeno i postavljanje sportskih rekvizita u fočanskim mjesnim zajednicama Brod na Drini, Gornje polje i Centar. Projekat Projekat "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH" podržava USAID, ambasade Italije i Velike Britanije u BiH, a osim Foče realizuje se u još 14 lokalnih zajednica u BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: