Mašinci SŠC Gacko najbolji u regiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mašinci SŠC Gacko najbolji u regiji

Izvor: Radio Gacko | Datum:19.03.2018.

Odlične rezultate na takmičenjima u regiji proteklog vikenda imali su gatački srednjoškolci.

Poseban uspjeh napravili su učenici prvog razreda iz predmeta mehanika, koji su na regionalnom takmičenju  u Trebinju osvojili sva tri prva mjesta.

Najbolji je bio Luka Ivanović, drugo mjesto je osvojio Jovan Beatović, dok je treći Milan Nikolić, svi učenici prvog razreda, smjera mašinski tehničar. Za takmičenje ih je pripremala profesorica Milanka Okiljević.

Na regionalnom takmičenju u Trebinju iz grupe mašinskih predmeta za učenike četvrtih razreda mašinske škole prvo mjesto je osvojio Marko Todić, dok je drugo pripalo Predragu Fržoviću. Ove učenike pripremali su profesori Olga Lažetić, Rada Mastilović i Srđan Mandić.

I iz fizike SŠC ima dobre rezultate. U subotu je održano regionalno takmičenje iz ovog predmeta u Trebinju, a učenica prvog razreda Gimnazije iz Gacka Anđela Crnogorac je osvojila treće mjesto. U pripremama za takmičenje pomogla joj je profesorica Laura Dostinić.

Ambasada SAD u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizuje takmičenje u spelovanju pod nazivom „Pčelica sricanja“, a ovu školu će na regionalnom takmičenju u aprilu u Trebinju predstavljati učenica drugog razreda Gimnazije Saška Tepavčević i učenica prvog razreda gimnazije Elena Milošević. Za takmičenje ih priprema profesorica Nataša Milošević.

Protekle subote nastupili su i košarkaši SŠC na regionalnom takmičenju Malih olimpijskih igara u Bileći, ženska ekipa je osvojila drugo mjesto, dok je muškoj ekipi pripalo treće mjesto.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: