JU Ekologija i bezbjednost: Stanje na putnim komunikacijama na području grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

JU Ekologija i bezbjednost: Stanje na putnim komunikacijama na području grada

Izvor: JU Ekologija i bezbjednost | Datum:22.03.2018.

Zbog povećanih kišnih padavina u zadnjih nekoliko dana i povećanog ispuštanja vode nizvodno od brane Gorica, pripadnici službe Civilne zaštite JU "Ekologija i bezbjednost Trebinje" su u stalnoj pripravnosti, saopšteno je iz ove javne ustanove.

Stanje sa protokom vode kroz grad trenuno je stabilno i ne postoji rizik od pojave poplava na području grada.

Gradski Operativni centar 121 neprestano prati nivo vodostaja i u skladu sa ranije definisanim planom vrši obavještavanje potencijalno ugroženih lica u području neposredno uz korito rijeke. 
Stanje na putnim komunikacijama na području grada jutros u 8 časova:

1. Lokalni put Strujići - Orašje (donji dio Popova Polja) poplavljen je i dalje u visini 1m iznad puta u dijelu kroz polje i neprohodan je. Mještani prolaze obilaznim putem iznad polja.
2. Lokalni put Petrovo Polje - Velja Gora (Uvjeća) je i dalje prohodan i nije poplavljen. Plavljenje ovoga puta nije direktno vezano za nivo rijeke, već zavisi od priliva oborinskih voda sa platoa Zubci-Bijela Gora, a koji trenutno nije u značajnom porastu.
3. Put naselje Rastoci - Rupe, poplavljen je u visini 20 cm na dijelu prema gradskoj obilaznici ali je prohodan za mala vozila.

U zadnja 24 časa nije bilo prijava o poplavljenim podrumima ili objektima na području grada.
Narednih dana očekuje se nastavak kišnih padavina ali ne u velikom intenzitetu.
Ekipe CZ su u neprestanoj pripravnosti i vrše periodične obilaske kritičnih lokacija i područja u cilju praćenja situacije.

U slučaju kritične situacije, ili ugroženosti ljudi ili imovine svi građani mogu pozivom na broj 121 preko Operativnog centra prijaviti potrebu za pomoć a centar će zavisno od potrebe odmah obavjestiti dežurne ekipe za intervencije ili druge nadležne službe.

I u narednom periodu pripadnici ove ustanove u sklopu službe Civilne zaštite biće u stalnoj pripravnosti i vršiće nadgledanje i praćenje stanja na terenu sve dok traje stanje povećanog rizika od poplava.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: