Gacko: Uručeno 28 zahvalnica za prvo dobrovoljno darivanje krvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Uručeno 28 zahvalnica za prvo dobrovoljno darivanje krvi

Izvor: gacko.rs | Datum:07.04.2018.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ juče je u restoranu hotela „Milica“ uručilo 28 zahvalnica za one koji su prvi put dobrovoljno darivali krv i bili dio jednog humanog čina.

Prema riječima predsjednika udruženja, Miroslava Vukovića – Hrga, rijetkost je da se na prvo davanje krvi javi ovoliki broj humanista. Ovo je ujedno bila i prilika da sve članove i građane pozovu na akciju koju planiraju u utorak, 10. aprila, u Domu zdravlja u Gacku.

„Na ovaj način zahvaljujemo svima koji su postali dio porodice ovog udruženja, i koji su po prvi put darivali krv i nekome spasili život. Uručenjem ovih zahvalnica podstičemo ih da i dalje to čine i budu dio naših akcija“, kaže Vuković, koji je 69 puta darivao tečnost koja život znači.

Zahvalnice su uručene i preduzeću „Termograding“ Gacko, Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Domu zdravlja prof. dr „Savo Bumbić“, kao subjektima koji pomažu rad udruženja.

U akcijama tokom prošle godine prikupili su 314 doza krvi i odazvali se na 14 akcija širom BiH, Srbije i Crne Gore. Dva puta odlaze na akcije u Ugljevik, a tu su i akcije u Plužinama, Banjaluci, Užicu i mnogim drugim gradovima i opštinama na čije akcije darivanja se rado odazovu.

„Imamo čvrstu saradnju sa svim udruženjima, i po pozivu našim pacijentima iz Gacka kojima je potrebna krv obezbjeđujemo potrebne doze“, kaže Vuković.

I od početka ove godine su aktivni. Već su učestvovali na pet akcija, a šestu planiraju u utorak 10. aprila u Domu zdravlja u Gacku, od 9 do 15 časova.  Pozivaju sve građane i humaniste da im se pridruže i daju svoj doprinos u spasavanju ljudskih života.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: