Bilećki vodovod: Moguć višegodišnji reprogram | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki vodovod: Moguć višegodišnji reprogram

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:15.06.2015.

Na današnjem sastanku predstavnika „Elektrohercegovine“ i bilećkog „Vodovoda“, održanom u Trebinju, razgovarano je o mogućim načinima izmirenja nagomilanih dugovanja ovog vodovoda za struju i plaćanja obaveza u narednom periodu.

vodovod bilecaDirektor bilećkog vodovoda Borislav Vukoje je za radiotrebinje.com rekao da je pokrenuta inicijativa da se uputi zahtjev Vladi RS da se otpišu kamate na dosadašnja dugovanja, te da je HET, uz saglasnost Vlade RS, izrazio spremnost da uplati avans od 2 miliona KM na ime naknada za potpopljeno zemljište u svrhu proizvodnje električne energije.

„Ovaj novac bi „Elektrohercegovini“ bio uplaćen kao reprogram duga bilećkog vodovoda“, naveo je Vukoje.

On kaže da mora doći do korekcija cijene vode u Bileći kako bi vodovod mogao da servisira tekuću potrošnju struje, o čemu će konačnu riječ dati odbornici SO Bileća.

Vukoje je dodao da postoji mogućnost, da HET intereveniše sa dodatnih 2 miliona za sanaciju gubitaka vodovoda, kroz automatizaciju rada pumpnih postrojenja, čime bi se mjesečni troškovi ovog preduzeća za struju sveli na oko 20 hiljada KM.

Direktor „ElektroHercegovine“ Vladislav Vladičić je rekao da će sve biti urađeno u zakonskim okvirima, a da će reprogram dugovanja za struju biti vjerovatno na 15 godina.

Dugovanja bilećkog „Vodovoda“ za struju iznose blizu 7 miliona KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: