Gacko: Testiranje budućih prvačića od ponedjeljka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Testiranje budućih prvačića od ponedjeljka

Izvor: Radio Gacko | Datum:10.04.2018.

U ponedjeljak 16. aprila počinje testiranje budućih prvačića kod pedagoga u osnovnoj školi u Gacku.

Roditelji djecu, koja su prijavljena za upis u prvi razred školske 2018/2019.godine, mogu dovesti svakim radnim danom u vremenu od 10 do 12 časova.

Program pripreme djece za polazak u školu u 2018/2019. školskoj godini i ove godine realizuje se u saradnji Ministarstva prosvjete i kulture RS i Dječijeg vrtića „Gacko“,a pohađaju ga mališani rođeni 2012. godine.

Prema riječima vaspitačica koje rade sa predškolcima, Gordane Milićević i Sandre Šupić, za mjesec dana dosadašnjeg rada rezultati su već vidljivi i djeca rado učestvuju u svim aktivnostima, koje se realizuju prema fizičkom razvoju, socio-emocionalnom, razvoju govora, komunikacije i stvaralaštva kao i intelektualnom razvoju. Akcenat je ipak na socijalizaciji jer se radi o djeci koja nisu redovni polaznici vrtića i uglavnom se nisu odvajali od roditelja.

Četrdesetoro djece iz Gacka i desetoro iz Avtovca obuhvaćeno je ovim programom koji je počeo 5.marta i trajaće do 1.juna.

Inače, Ministarstvo prosvjete i kulture finansira sam Program pripreme djece za polazak u školu dok je gatački Dječiji vrtić obezbijedio prostor, didaktički materijal,igračke i užinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: