Đoković i Vlada Srbije donirali novac za odlazak sportista na Specijalnu olimpijadu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đoković i Vlada Srbije donirali novac za odlazak sportista na Specijalnu olimpijadu

Izvor: Blic | Datum:15.06.2015.
Vlada Srbije i najbolji teniser svijeta Novak Đoković obezbijedili su neophodna finansijska sredstva za odlazak sportista sa intelektualnim smetnjama na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu.

Vlada je iz budžetskih rezervi odvojila 12,5 miliona dinara, dok je Đoković donirao tri miliona, čime je omogućen put u SAD.

Specijalna Olimpijada bice održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu.
Ovogodišnje takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja svijeta, a delegaciju Srbije čini 109 članova.

Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbijede avionski prevoz do Los Anđelesa.

Prethodna dva dana sportisti i Olimpijski komitet su se organizovali i skupili 500.000 dinara. U toku dana pola miliona dinara će biti uplaćen na račun Specijalne olimpijade Srbije, a prvi među jednakima je Novak Đoković koji je odlučio da sa tri miliona dinara pomogne plan da srpski sportisti odu u Sjedinjene Američke Države.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: