Uskoro dogradnja vodovodnog sistema u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro dogradnja vodovodnog sistema u Gacku

Izvor: Radio Gacko | Datum:13.04.2018.

Opština Gacko je raspisala poziv za izbor izvođača radova za projekat „Dogradnja vodovodnog sistema“.

Ukupna vrijednost projekta je 2 miliona 549 hiljada 960 evra. Budući da opština nije u mogućnosti da sama finansira ovaj projekat, obezbijeđen je kredit Evropske investicione banke u iznosu od 2 miliona i  500 hiljada maraka.

Osim kreditnih sredstava EIB koja čine 50 % ukupne vrijednosti projekta, novac će biti obezbijeđen i grant sredstvima IPA fondova u iznosu od oko 843 hiljade evra (35 %). Opština Gacko , kao sufinansijer je već uložila 349 hiljada 112 evra(15 %) sopstvenog učešća u finansiranju planiranih radova. Ukoliko bude neophodno biće obezbijeđeno i dodatnih 102 hiljade 365 evra za tekuće radove.

Takođe je pripremljena dokumentacija i saglasnosti za dva podprojekta vodosnabdijevanja mjesnih zajednica Brljevo i Fojnica čime bi se u potpunosti zatvorila konstrukcija vodosnabdijevanja kompletne opštine u cilju ekonomskog razvoja i ostanka stanovnika na ovom području.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: