Foča: Stručnjaci procjenjuju način sanacije odrona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Stručnjaci procjenjuju način sanacije odrona

Izvor: srna | Datum:16.04.2018.

Tim stručnjaka Direkcije za puteve Republike Srpske i preduzeća "Srbinjeputevi", koji je danas upućen na lokalitet Sijeračke stijene na magistralnom putu Foča-Sarajevo gdje se obrušila velika količina kamenja i zemlje na kolovoz, procijeniće na koji način će biti saniran odron.

U preduzeću "Srbinjeputevi" kažu da bi potpuno uklanjanje odrona bilo rizično, jer stijene i zemlja koji su se juče obrušili zadržavaju ostale napukle stijene koje bi takođe mogle pasti na kolovoz. 

Stručnjaci će u toku dana procijeniti da li je na tom lokalitetu neophodno miniranje stijena da bi bili spriječeni novi odroni. 

Oni će mišljenje dostaviti Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske koje će donijeti odluku o sanaciji ovog dijela puta, pojasnili su u preduzeću "Srbinjeputevi". 

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke stijene saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: