Prije čišćenja odrona na putu Foča-Sarajevo potrebno sanirati napuklu stijenu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prije čišćenja odrona na putu Foča-Sarajevo potrebno sanirati napuklu stijenu

Izvor: srna | Datum:17.04.2018.

Ekipe "Srbinjeputeva" nastavile su danas raščišćavanje kamenja i zemlje na lokalitetu Sijeračke stijene, na magistralnom putu Foča-Sarajevo, gdje se zbog velikog odrona saobraćaj odvija makadamskom obilaznicom.

U ovom preduzeću pojašnjavaju da još ne smiju uklanjati kamenje sa kolovoza, dok ne pročiste prilaz prema napuklim stijenama koje bi, u slučaju da se kolovoz očisti, mogle da se otisnu. 

Prilaz se radi u etažama, a zatim će se pukotine probati sanirati udarnim čekićima na rovokopačima, bez miniranja terena, nakon čega bi tek uslijedilo i čišćenje kolovoza. 

U ovom preduzeću vjeruju da bi, ukoliko sve bude teklo prema planu, odron mogao da bude očišćen do kraja ove sedmice. 

Na ovoj dionici saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, po privremeno urađenom i nasutom proširenju pored puta. 

Ovaj put je žila kucavica Gornjeg Podrinja, a dio je međunarodne magistrale Sarajevo-Podgorica, odnosno evropskog koridora Sarajevo-Podgorica-Tirana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: