Gačani predstavnici regije Istočna Hercegovina na Republičkom takmičenju ekipa prve pomoći Crvenog krsta RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gačani predstavnici regije Istočna Hercegovina na Republičkom takmičenju ekipa prve pomoći Crvenog krsta RS

Izvor: Opština Gacko | Datum:29.05.2018.

Nakon regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja koje je održano u Trebinju, ekipa podmlatka Osnovne škola „Sveti Sava“ Gacko predstavljala je Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Gacko i u konkurenciji šest ekipa zauzela prvo mjesto. Time je ova ekipa stekla pravo takmičenja na republičkom nivou 26. maja u Palama, gdje su učenici iz Gacka nastupili kao predstavnici regije Istočna Hercegovina.

Na ovom nivou takmičenja, takmičilo se devet ekipa, a ekipa iz Gacka zauzela je odlično četvrto mjesto. Iz Izvještaja Crvenog krsta Republike Srpske o održanom 23. republičkom takmičenju ekipa prve pomoći vidi se da su odlučivale nijanse“, kaže sekretar CK Gacko, Branislav Arnautović.

Prve tri ekipe sa republičkog takmičenja stiču pravo takmičenja na državnom nivou, sa prve tri ekipe iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Poredak ekipa:

Mjesto ekipa regije Semberija, Majevica, Posavina – 550 bodova,
Mjesto ekipa regije Doboj – 544  boda,
Mjesto ekipa regije Prijedor – 544 boda,
Mjesto ekipa  regije istočna Hercegovina -521 bod,
Mjesto ekipa regije Krajina  – 490 bodova,
Mjesto ekipa regije Mrkonjić Grad – 488 bodova,
Mjesto ekipa regije Sarajevo, Romanija – 438 bodova,
Mjesto ekipa regije Birač – 391 bod,
Mjesto ekipa regije Stara Hercegovina – 308 bodova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: