Nevesinje: Urađene pristupne rampe ispred Srednjoškolskog centra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Urađene pristupne rampe ispred Srednjoškolskog centra

Datum:28.02.2015.
Na ulazima u dvije zgrade Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ danas  su  izgrađene prilazne rampe za lakši pristup osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima. Uklanjanje arhitektonskih barijera dio je šireg projekta trebinjskog Kreativnog centra „Pristupačnost za sve“, a sredstva je obezbijedio  Helsinški parlament građana Banjaluka. Udruženje multiple skleroze regije istočne Hercegovine volonterski učestvuje u ovom projektu.

Narednih dana u prigradskom naselju Kilavci biće postavljeni rukohvati, a  na tri mjesta  je planirano i  prilagođavanje ivičnjaka. Projektom je predviđeno da se za invalidne osobe u Trebinju obezbijedi lakši pristup glavnoj pošti i uradi nekoliko ivičnjaka.

U Nevesinju i Trebinju ima 2797 lica  sa invaliditetom, od čega je oko 700 slabo pokretnih. Upravo su ovi podaci  i uopšte položaj invalida u istočnoj Hercegovini  inicirali Kreativni centar da se uz volontersku pomoć Udruženja multiple skleroze angažuje na rješavanju  arhitektonskih barijera do glavnih gradskih institucija i ustanova.

Udruženje multiple skleroze je kroz ranije projekte u Nevesinju riješilo pristupne rampe do Osnovne škole „Risto Proroković“ i Sportske dvorane „Nevesinjka“, a urađeno je oko 40 prelaza na trotoarima u gradu.

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: