Fočaci osvojili Gran Paradizo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočaci osvojili Gran Paradizo

Izvor: radio foča | Datum:06.07.2018.

Planinari Planinarsko-speleološkog društva “Vučja stopa” osvojili su Gran Paradizo, najveći vrh Italije koji se uzdiže na 4.061 metar iznad mora.

Uspon na Gran Paradizo trajao je dva dana, a petočlana ekspedicija iz Foče u utorak ujutru krenula je iz kampa Pont kako bi prvog dana stigla do planinarskog doma Vitorio Emanuel. Nakon odmora u domu, u tri časa iz ponoći fočanski planinari krenuli su prema cilju.

Krenuli smo u tri sata iza ponoći prema Gran Paradizu i uspon je trajao pet sati. Te noći bilo je oblačno vrijeme, koje nas je pratilo tokom uspona. Bilo je vjetrovito i hladno. Pred sam dolazak na vrh, oko osam časova ujutru, oblaci su se razišli, zasijalo je sunce i imali smo priliku uživati u predivnom pogledu na Alpe. Povratak je prošao bez problema“, potvrdio nam je Ognjen Matović, predsjednik “Vučje stope”, jedinog planinarskog društva iz Foče čiji članovi su osvojili Gran Paradizo.

Planinari iz Foče vratili su se u kamp Pont, gdje trenutno borave, a danas svoj put nastavljaju prema Ćervinju, malom gradiću u srcu Alpa, odakle će se uspeti na još neke vrhove ovog planinskog masiva koji se nalaze na području Švajcarske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: