Foča: Održan 11. Gastro fest | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Održan 11. Gastro fest

Izvor: rtrs | Datum:12.07.2018.

Na ostrvu Brioni kod Foče na rijeci Ćehotini na 11. Gastro festu brojna jela, pića i rukotvorine predstavili su ugostitelji, poljoprivrednici, planinari, ribolovci, pčelari i proizvođači zdrave hrane iz Gornjeg Podrinja i Istočne Hercegovine. Zadovonji i posjetioci i izlagači.

Uz Fočake na Festivalu hrane i pića i Ruđani, Višegrađani, Rogatičani, Gačani, Nevesinjci i Trebinjci. Nudili su jela od cicvare, gulaša, jagnjećeg i prasećeg pečenja, raznih sireva, pita, suhomesnatih proizvoda, kolača i poslastice od domaćeg i šumskog voća.

Posjetioci su zadovoljni, kažu da je bilo mnogo ukusnih proizvoda što su domaćini pripremili.

Svako od izlagača donio je miris i ukus svog kraja, ali i način pripreme svojstven tradiciji pripremanja hrane.

Domaćini sa Briona na svojim ekonomijama poštuju standarde uzgoja zdrave hrane.

"Imamo pet farmi krava, svinja. Bavimo se i plasteničkom proizvodnjom povrća", ističe Siniša Golijanin, direktor Kazneno popravnog zavoda Foča.

Povezivanje proizvođača sa turističkim djelatnicima jedan je od planova od kojih svi očekuju značajnu korist.

"Nadamo se da ćemo tim tempom nastaviti i da ćemo okupljati što više ljudi", rekla je Ljeposava Đajić, direktorka Turističke organizacije Foča.

Uz fočansko kućno pivo, posjetioci su mogli probati i medovaču i rakiju travaricu, hercegovačku rakiju od smokve, te razna domaća vina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: