Krstarenje Drinom - Spoj avanture i raskošne prirode | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krstarenje Drinom - Spoj avanture i raskošne prirode

Izvor: radio foča | Datum:30.07.2018.

Dvodnevna turističko-zabavna manifestacija, „Drinska avantura“, okupila je minulog vikenda ljubitelje prirode iz RS, BiH i Crne Gore koji su uživali u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima na fočanskom Akva parku “Ušće”.

Uz parolu “Gdje nastaje Drina, počinje avantura”, mladi su iskusili avanturistički spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra “Bastasi” do Akva-parka “Ušće”, dug 18 kilometara, i uživali u panoramskom pogledu na jedinstveno prirodno okruženje.


Na zanimljiv način učesnici su spojili zabavu, druženje i avanturu. Krstarenjem Drinom oduševljeni Jajčani, Mostarci, Podgoričani.

Prvi put smo ovdje, oduševljeni smo, i dočekom i organizacijom. Omladina neka se skuplja, druži, treba doći. Drina je fantastična, oduševljava čistoćom, bistrinom, ljepotom - kaže Azra Šeremet iz Jajca.

Na regati prvi put sa društvom i Podgoričanka Teodora Gordijan i Mostarac Saša Leto.

- Utisci su fantastični i sugurno ću doći ponovo - kaže mlada Podgoričanka.

- Meni je ovo prvo učešće uopšte na nekoj regati, lijepo je, priroda je sjajna, spust je pravo uživanje - zadovoljan je Mostarac.

Ciljevi dvodnevne manifestacije koje organizatori, Omladinski pokret Foča, pionirski nastoje da ispune su promocija Drine, turizma, kvalitetne zabave i mobilnosti mladih. Podrška u organizaciji stigla im je od opštine Foča i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

Imali smo 25 čamaca, tri kajaka i manjih plovila, a vrijeme nas je poslužilo. Ovo je tek druga manifestacija ovog karaktera, a Foča ima infrastrukturu koje mora da iskoristi za ove svrhe koje na najbolji način promovišu njene destinacije i prirodna bogatstva - rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta.
Među ljubiteljima avanture na Drini najveći broj je Fočaka svih uzrasta. Svoju spretnost pokazali su i u trkama čamaca od Južnog mosta slobode do Akva parka, osvojivši novčane nagrade.

Da plovila drže pravac na prohladnoj rijeci pobrinuli su se fočanski rafting skiperi i spasilački klub “Volf”. Nakon spusta najčistijim dijelom smaragdne rijeke, druženje na Drini završeno je di-džej žurkom na fočanskom Akva parku. Osim avanture, učesnicima ni ovaj put nije manjkalo zabave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: