Hrabrost fočanskih policajaca : Spasili maloljetnike od utapanja u nabujaloj Drini! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hrabrost fočanskih policajaca : Spasili maloljetnike od utapanja u nabujaloj Drini!

Izvor: rtrs | Datum:29.08.2018.

Dvojica mladih policajaca u Foči brzom akcijom spasili su dvojicu maloljetnika od utapanja u nabujaloj Drini. Umjesto kao zanimljiv nedjeljni dan za ribarenje sa roditeljima - djeca će ga pamtiti po strahu i panici.

"Sve se odigralo za nekih tri minuta. Vodostaj rijeke je porastao za 80 do 90 centimetara i time je onemogućen slobodan prolaz do obale dječacima", kaže Srećko Uskoković, roditelj jednog od dječaka.

Vodostaj Drine za nekoliko minuta porastao je zbog, kako tvrde očevici, ispuštanja vode iz Hidrocentrale "Piva" u Mratinju, u susjednoj Crnoj Gori. Roditelji i ostali očevici bili su nemoćni da sa obale pomognu dvanaestogodišnjacima koji su ostali na proširenjima nosača mosta. Mladi policajaci brzo su osmislili strategiju. Posudili su čamac i hitro pronašli mjesto odakle su krenuli u spasavanje.

"Reagovali smo što brže da možemo krenuti u akciju spasavanja, zato smo se i školovali i van posla smo. Rekreativno se time bavimo, tako da znamo kako treba da se priđe mjestu gdje ima sudar matice i gdje su jake struje", ističe Đorđe Elek, policijski službenik PU Foča.

"Bio nam je potreban kilometar da preveslamo, da bismo došli do tog mjesta i onda smo prišli stubu i spustili se gdje je bezbjedno i gdje su oni izašli", pojašnjava Nemanja Trivun, policijski službenik PU Foča.

Hrabrost i požrtovanje su svakodnevica policajaca zbog kojih bi trebalo da dobiju i mogućnost za bolje napredovanje i usavršavanje.

Fočaci apeluju na nadležne da bi pod hitno trebalo preduzeti aktivnosti u vezi sa obavještavanjem i izdavanjem upozorenja o povećanju vodostaja Drine. Prethodnih godina zabilježeno je i nekoliko smrtnih slučajeva usljed utapanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: