Gradi se dalekovod Gacko-Nevesinje, završetak radova sljedeće godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradi se dalekovod Gacko-Nevesinje, završetak radova sljedeće godine

Izvor: radio gacko | Datum:11.10.2018.

Radovi na 110 kV dalekovodu Gacko-Nevesinje teku planiranom dinamikom, a završetak se očekuje do juna 2019. godine rekao je za Radio Gacko Veso Milićević, vođa tima za izgradnju u Elektroprenosu BiH.

Prema Milićevim riječima radi se o složenom objektu čija je ukupna dužina trase 40 km, a koji će omogućiti dvostrano napajanje za opštine Gacko i Nevesinje. Time će biti riješen decenijski problem stanovnika ovih opština koje su ostajale bez struje prilikom radova ili havarija.

Projekat koji „Elektroprenos BiH“ finansira iz vlastitih sredstava koštaće 6,4 miliona maraka, a sa porezima i troškovima eksproprijacije, cifra će dostići oko 10 miliona. Milićević je podsjetio na investicije koje su urađene tokom prošle godine na području Hercegovine, a koje će obezbijediti kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom. Prije svega ,na izgradnju trafo-stanica u Nevesinju i Bileći i postrojenja u Trebinju, u šta je uloženo oko 18 miliona maraka.

Izvođač radova na dalekovodu je konzorcijum koji čine Elnos Banja Luka, Ars inženjering i Kaldera.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: