Locirani kvarovi na elektro mreži | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Locirani kvarovi na elektro mreži

Datum:07.03.2015.

Obilne sniježne padavine i jak vjetar koji su  prije tri dana zahvatili nevesinjsku opštinu izazvali su veliki broj kvarova na elektro mreži. Snabdijevanje grada i prigradskih  naselja strujom danas je stabilno, ali je na seoskim područjima situacija složena.

U Sopiljima je porušeno nekoliko stubova tako da Luka i okolna sela nemaju struju.Mještni i radnici „Elektro – Nevesinja“ danas su najavili zajedničku akciju osposobljavanja elektro – mreže.  Oborenih stubova ima i kroz Bukvicu na trasi prema Biogradu i Udrežnju i na potezu od Lukavca prema Zovom Dolu. Sinoć je otklonjen kvar u Brataču,tako da je ovo selo dobilo struju.

Osim magistralnog puta  Mostar – Nevesinje – Gacko prohodni su i regionalni putni pravci Nevesinje – Luka do Pridvoraca i Nevesinje – Berkovići do Zovog Dola.

Mašine su jutros upućene prema Laktu, Luci i Trusini, potvrđeno je u preduzeću „Nevesinje – putevi“.

Od lokalnih puteva sinoć je bilo prohodno do Krekova i Biograda, ali jak vjetar stvaranove nanose. Načelnik opštine Momčilo Šiljegović potvrdio je da će se čišćenje lokalnih puteva  vršiti prema prioritetima i tamo gdje su potrebne hitne intervencije.

Trenutna visina sniježnog pokrivača u Nevesinju je 40 cm, a u pojedinim dijelovima opštine smetovi su visoki i do metar i po. Meteorolozi za naredne dane najavljuju povoljnije vremenske prilike. Biće više sunčanog vremena, a vjetar će već u drugom dijelu dana oslabiti.

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: