Gacko: Radnici 'Vodovoda' odustali od generalnog štrajka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Radnici 'Vodovoda' odustali od generalnog štrajka

Izvor: srna | Datum:10.12.2018.

Radnici gatačkog “Vodovoda” odustali su od generalnog štajka koji je bio najavljen za danas jer im je na sastanku sa načelnikom opštine Milanom Radmilovićem obećana isplata jedne zaostale plate.


Radnik “Vodovoda” Boško Bejat rekao je da su od načelnika dobili obećanje da će pokušati naći rješenje posredstvom novca iz grantova, ali i više poslova obećanih za sljedeću godinu.

Bejat kaže da situacija u ovom preduzeću nije sjajna, ali ni bezizlazna.

Rekli su da će formirati stručnu komisiju u kojoj će biti zajedno radnici `Vodovoda` i opštine da utvrde stanje u firmi, pa da na osnovu toga pokušaju pronaći rješenje. Viđećemo šta će od toga biti realizovano. Nama ostaje da se nadamo”, naveo je Bejat.

On je dodao da će se nakon štrajka upozorenja radnici vratiti redovnim obavezama.

Načelnik opštine Milan Radmilović danas nije želio da daje izjave.

Dug “Vodovoda” veći je od milion KM.

Radnici ovog preduzeća, koji od 2006. ne primaju ni regres, za danas su bili najavili generalni štrajk zbog četiri neisplaćene plate, jer ih načelnik opštine nije primio u petak, 7. decembra.

Prošle semice u generalni štrajk su stupili radnici komunalnog preduzeća “Komus”, koji su ga prekinuli nakon dvije isplaćene plate.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: