Foča: Saobraćaj otežan zbog zasniježenih i klizavih kolovoza | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Saobraćaj otežan zbog zasniježenih i klizavih kolovoza

Izvor: RADIO FOČA | Datum:14.12.2018.

Zbog snijega koji je padao tokom noći i koji još uvijek pada na putevima na području opštine Foča vozi se po zasniježenim kolovozima, potvrđeno je za Radio Foča u Srbinjeputevima.

Kako je rečeno, putni pravci prema Sarajevu, Goraždu i Šćepan Polju čišćeni su tokom noći, a čišćenje i posipanje nastavljeno je i jutros. Putevi su prohodni ali na kolovozu ima snijega i leda, pa se vozačima savjetuje sporija i oprezna vožnja.

Putevi su prohodni i preko planinskih prevoja Rogoj i Prijeđel, gdje je visina sniježnog pokrivača od 15 do 20 centimetara. Ekipe Srbinjeputeva i dalje nastavljaju čišćenje svih dionica te podsjećaju vozače da je upotreba zimske opreme obavezna.
Kako je potvrđeno u Saobraćajnoj policiji Foča, saobraćaj se tokom noći ali i jutros odvija usporeno, ali zastoja i većih problema nije bilo. Magistralni putevi su očišćeni, dok na lokalnim i regionalnim putevima, koji su slabije očišćeni, snijega i leda ima na kolovozu. Iz Saobraćajne policije apeluju na sve vozače da voze oprezno, vožnju prilagode uslovima na putu, te obavezno posjeduju zimsku opremu.

Iz Auto-moto saveza RS posebnu pažnju skreću na putne pravce preko planinskih prevoja gdje se saobraćaj jutros odvija usporeno. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo–Sokolac-Rogatica preko prevoja Romanija, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Prijeđel i Čemerno i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled. Na području Romanije na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere.

Autobuski saobraćaj ovog jutra odvija se po redu vožnje, a jedino je zabilježeno petominutno kašnjenje autobusa iz Trebinja koji saobraća prema Palama, potvrdio je dežurni dispečer Autobuske stanice u Foči.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: