Talenti u humanoj misiji za drugare | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Talenti u humanoj misiji za drugare

Izvor: glas srpske | Datum:14.12.2018.

Talentovani dječaci i djevojčice iz cijele Republike Srpske zagrijaće srca publike 23. decembra i u zimskoj noći igrom, pjesmom i glumom pokazati da humanost ne poznaje granice i da djeca sa poteškoćama u kretanju nisu sama u svojim najvažnijim bitkama.

Talenti iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Mrkonjić Grada, Trebinja i drugih krajeva ovogodišnji su partneri predsjednice Srpske Željke Cvijanović na donatorskoj večeri koja se održava u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”. Cilj je da se sakupi novac za kupovinu uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poteškoćama u kretanju.

Publici okupljenoj u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci predstaviće se, između ostalih, članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Kolovit” iz Gradiške, koje broji 370 članova. Sitno vezući kolo, djevojčice i dječaci uzrasta 12 i 13 godina, obučeni u tradicionalne narodne nošnje, daće svoj doprinos ovoj humanoj misiji.

- Nismo se dvoumili ni sekunde kada smo dobili poziv iz Kabineta predsjednice. Predstavićemo se igrama iz Lijevča polja. Srećni smo što bar na ovaj način možemo  doprinijeti humanitarnoj akciji - rekao je za “Glas Srpske” predsjednik “Kolovita” Mirko Borjanović, apelujući na sve ljude dobre volje da pozovu humanitarni broj 1411 i doniraju jednu marku za pomoć oboljelim mališanima.

Za svoje vršnjake kojima treba pomoć pjesmu “Za svu decu sveta” pjevaće sestre Irena i Ana Spasojević iz Zvornika.

- Mnogo su se obradovale kada su dobile poziv za učešće na donatorskoj večeri. Srećne su što mogu dati svoj doprinos - kazala je majka ovih djevojčica Sanja Spasojević.

Magiju na pozornicu donijeće i učenici Muzičke škole  “Bejziks” iz Istočnog Sarajeva.

- Desetak učenika Odsjeka za pjevanje, muzički teatar i balet predstaviće se publici mjuziklom koji nosi poruku da treba da prihvatimo jedni druge onakve kakvi jesmo. Posebna je čast biti dio ove velike humanitarne akcije - rekao je za “Glas Srpske” direktor ove škole Đorđe Jovančić.

U Srpskoj godišnje od 150 do 200 mališana treba tretman rehabilitacije uz korišćenje robotike, a najznačajniji efekat primjene ove vrste terapije je bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa poteškoćama u kretanju. Osim poziva na humanitarni broj, donacije mogu da se uplate i na račun posebnih namjena za akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” na broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke.

Podrška Vlade
Podršku humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” pružila je i Vlada Srpske, koja je juče zadužila Ministarstvo finansija da iz budžetske rezerve u 2018. godini obezbijedi 100.000 maraka za ove namjene. Akciju je podržala i Fabrika obuće “Bema” sa 3.000 KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: