Gacko: Praznična čarolija u Muzičkoj školi (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Praznična čarolija u Muzičkoj školi (FOTO)

Izvor: radio gacko | Datum:24.12.2018.

Pred prepunom salom Parohijskog doma u Gacku održan je novogodišnji koncert Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz ove opštine. 

Koncert je otvorio simpatični hor pripremnog razreda izvodeći „Solmizaciju“, zatim su uslijedila izvođenja istrumentalista na klaviru, flauti, violini i harmonici, a za opersko pjevanje zaduženi su bili učenici solo pjevanja.

Hor starijih polaznika muzičke škole nastupio je sa pjesmama „Tamo daleko“ i „Oro se vije“.

Novoizabrana direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove Dragana Budalić je naglasila da škola u Nevesinju i Gacku broji 240 učenika i da je taj broj u porastu u protekle dvije godine.

Ona najavljuje i obnovu instrumenata koji su dotrajali i ističe da će svi odsjeci koji su do sada bili u Gacku i dalje funkcionisati uključujući i smjer gitare.

Učenike su pripremali nastavnici Bojo Milošević, Božidar Mićić, Miljan Gutović, Violeta Popadić, Jelena Čamur, Bojana Vrtikapa, Neda Tanasijević i Sonja Marković.

Koncertom Muzičke škole "Sveti Roman Melod" počela je novogodišnja čarolija u Gacku.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: