Đaci na raspustu do 21. januara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đaci na raspustu do 21. januara

Izvor: srna | Datum:29.12.2018.

Đaci u Srpskoj juče su se oprostili od školskih klupa, u koje će ponovo sjesti 21. januara.

U saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture napominje se da zimski raspust počinje u ponedjeljak, a završava se 18. januara 2019. godine, dok proljećni raspust traje od 22. do 26. aprila.

Nastavu je u prvom polugodištu u Republici Srpskoj pohađalo oko 92.000 učenika u 187 osnovnih škola i oko 37.000 učenika u 94 srednje škole.

Ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić čestitala je završetak nastave u prvom polugodištu školske 2018/2019. godine u školama u Srpskoj, te poručila da će ministarstvo raditi na stvaranju boljih uslova rada u školama i na reformskim procesima čiji rezultat mora biti obrazovanje kadra za potrebe privrede.

- Vjerujem da svi možemo dati doprinos stvaranju kvalitetnog obrazovnog sistema i društva u kojem su znanje i stručnost na prvom mjestu - navela je Trivićeva u čestitki učenicima osnovnih i srednjih škola, rukovodstvima škola te nastavnom i vannastavnom osoblju.

Ona je učenicima poželjela da ovaj raspust iskoriste za odmor i da uživaju u zimskim radostima, ali i da nađu vremena za druženje sa knjigom da bi ostvarili još bolje rezultate u drugom polugodištu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Cijeneći važnost uloge prosvjetnih radnika u obrazovanju mladih generacija, Vlada Srpske je donijela odluku prema kojoj će svi nastavnici započeti novu godinu sa većim platama - naglasila je Trivićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: