Gacko: Održan koncert KUD-a 'Sava Vladislavić' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Održan koncert KUD-a 'Sava Vladislavić' (FOTO)

Izvor: Radio Gacko | Datum:30.12.2018.

Novogodišnjim koncertom krunu na svoj ovogodišnji rad stavilo je u i Kulturno-umjetničko društvo „Sava Vladislavić“ pred punom salom Doma kulture.

Riječi dobrodošlice je uputio predsjednik Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ Dragutin Papović . On je naglasio da njegujući kulturu i tradiciju u sebi hranimo ljubav a ne mržnju, a to je suština postojanja ovog folklornog društva.

Raskoš srpskog folklora predstavljen je kroz brojne koreografije svih sekcija društva domaćina, ali i uz podršku gostiju iz Ansambla narodnih igara „Jovan Dučić“ iz Trebinja. Predstavljene su igre iz Leskovca, Šumadije i drugih dijelova Srbije. Svoje umijeće pokazali su i veterani iz oba društva, a ova sekcija u KUD „Sava Vladislavić“ osnovana je pretprošle godine.

Pjevajući gromoglasno hercegovačku gangu nastupila je višestruko nagrađivana Muška pjevačka grupa „Sava Vladislavić“. Djevojčice iz društva domaćina otpjevale su pjesmu „Gusta mi magla padnala“.

Program su upotpunili narodni guslari Milorad Ćeklić iz Gacka i i Miloš Vukoje iz Bileće, ovogodišnji savezni prvak.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: