Dan Republike Srpske - Ponosna i vječna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dan Republike Srpske - Ponosna i vječna

Izvor: RTRS | Datum:09.01.2019.

Republika Srpska obilježava 9. januar - Dan Republike.

Patrijarha Irineja su u 9 časova ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja dočekali zvaničnici Srpske, sveštenstvo i brojni vjernici, a zatim se uputili u hram, gdje patrijarh služi Svetu arhijerejsku liturgiju.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u Banjaluci će, povodom 9. januara - Dana Republike, odlikovati zaslužne institucije i pojedince.

Uručenje odlikovanja zakazano je za 10 časova u Palati Republike.

U 12 časova na Trgu Krajine u Banjaluci biće održan svečani defile povodom Dana Republike Srpske, a u 14 časova svečana akademija u Sportskoj dvorani "Borik".

Od 16 časova predviđen je svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovaće obilježavanju Dana Republike Srpske, kada će joj biti uručen Orden Republike Srpske na lenti.

Ona će prisustvovati i svečanom defileu na Trgu Krajine.

Policija je pojačala mjere bezbjednosti. Građanima, koji budu željeli da prate svečani defile, savjetuje se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Ugostiteljski i drugi objekti, u širem centru grada su zatvoreni kao i veći broj ulica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: